Steun ons

Arusha Community Support

Steun ons


Met uw hulp kunnen we onze gemeenschap helpen


In Tanzania zijn problemen als armoede, werkloosheid en HIV aan de orde van de dag. Arusha Community Support richt zich op het helpen van de kinderen en families in onze gemeenschap met onderwijs, voedsel en een inkomen om zodoende de kwaliteit van leven voor deze mensen te verbeteren. We ontvangen geen financiële steun van de overheid. We zijn daarom afhankelijk van donaties en giften van familie, vrienden, scholen, kerken en bedrijven. Zonder deze financiële steun is het voor ons project niet mogelijk te bestaan..

Help een kind (terug) naar school te gaan

Ondanks dat er een leerplicht geldt in Tanzania, gaan veel kinderen niet naar school. De ouders of familieleden hebben simpelweg geen geld voor de school. Hoewel de overheidsscholen gratis zijn, zijn hier wel opstartkosten nodig. Denk aan de  aanschaf van een schooluniform, een schooltas en schoolmaterialen.  Soms zitten de kinderen op school, maar worden ze naar huis gestuurd omdat ze geen uniform meer hebben (te klein of versleten). We willen zoveel mogelijk kinderen helpen om (terug) naar school te gaan.  Voor slechts € 50,- kunt u een kind helpen om naar school te gaan.  Wilt u graag één van deze kinderen helpen?  Stuur dan een e-mail naar info@arusha-community.com.

100% garantie

Als geen ander begrijpen wij dat het belangrijk is dat u vertrouwen heeft in de organisatie die u steunt. U kunt er op vertrouwen dat uw donatie voor 100% bij de  families terecht komt. We zijn een officiële Nederlandse Stichting die financiële verantwoording aflegt aan haar donateurs. Als kleine organisatie zijn we eerlijk en transparant in de communicatie en kosten voor het project.  We werken onafhankelijk, zonder tussenkomst van een lokale partner.  U bent ervan verzekerd dat uw geld goed terecht komt en u ontvangt altijd een terugkoppeling (foto's) van het resultaat.

Hieronder leest u meer over de mogelijkheden:


Helping the vulnerable families & children of Tanzania

Wat doen we

  • Onderwijs stimuleren
  • Hulp bij income generating
  • Voorzien in eerste levensbehoeften


Donaties

We ontvangen geen financiële steun van de overheid. We zijn afhankelijk van donaties en giften. Wilt u ons steunen?  U kunt uw bijdrage overmaken op:

St. Arusha Community Support

NL 16 RABO 0142 5973 33

Stichting Arusha Community Support - info@arusha-community.com - Bank: NL 16 RABO 0142 5973 33 - KVK 59371005

Doneer een geit

Geiten zijn een goede bron van inkomsten.  De melk die een geit dagelijks geeft, levert voldoende inkomsten op om een gezin dagelijks van voedsel te voorzien.  Wanneer u een geit doneert aan een gezin, zien we er op toe dat de  mensen weten hoe ze voor de geit moeten zorgen, zodat er een optimale melkopbrengst is.  Ook leveren we  voor de eerste weken voedsel erbij, zodat de geit voldoende voedsel krijgt voor een goede melkproductie. De aanschaf van een geit plus  voeldsel is € 55,-.  Wilt u graag een geit doneren? Stuur dan een e-mail naar info@arusha-community.com.

Het opstarten van een 'business'

 

Hoewel  veel mensen graag iets willen doen om hun financiële positie te verbeteren en hun inkomen te vergroten, ontbreekt het ze vaak aan de middelen om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een winkel/kraam waar men groenten, houtskool of  kleding verkoopt.  Er is geld nodig om een winkel of kraam te kopen en voor het inkopen van de verkoopwaar.  We hebben al diverse gezinnen geholpen met het opstarten van een  'business'.  Gemiddeld genomen kan men al een business starten voor € 25 tot € 50,-.  Wilt u graag  iemand helpen bij het opstarten van een 'business'? Stuur dan een e-mail naar info@arusha-community.com.

Doneer een kippenhok en/of kippen aan een gezin

Kippen zorgen  voor extra inkomsten. De gezinnen kunnen de eieren verkopen en rond Kerst en Pasen leveren de (gefokte) kippen veel geld op. Wanneer u een kippenhok doneert aan een gezin, zorgt u ervoor dat de kwaliteit van leven en de financiële situatie van dit gezin enorm verbetert. Niet eenmalig, maar voor de lange termijn. De kosten voor het bouwen van een kippenhok (materialen en arbeidsloon), inclusief 1 haan en 2 kippen, zijn € 125,-. Wellicht kunt u samen met uw buren, familieleden of als school een donatie doen voor een kippenhok.


Sommige gezinnen hebben de beschikking over een kippenhok in de omgeving of een extra ruimte waar ze kippen kunnen houden. Aan deze gezinnen hoeven we alleen de kippen te doneren. De kosten voor een haan  zijn € 7,- en voor een kip € 6,-. Met één haan en twee kippen heeft een gezin een goede basis voor de productie van eieren en het fokken van kippen. Voor  slechts € 19,- helpt u een gezin met het genereren van een inkomen.


Wilt u een kippenhok met kippen  of kippen doneren? Stuur dan een e-mail naar info@arusha-community.com.