Over ons & contact

Arusha Community Support

Arusha Community Support


Helping the vulnerable families & children of Tanzania


Stichting Arusha Community  Support is een kleinschalige  en persoonlijke organisatie die zich richt op kansarme families in het noorden van Tanzania, in de regio Arusha.      Onze stichting heeft een Nederlandse vertegenwoordiging in Tanzania die  alle projecten en hulpvragen coördineert. Vanuit Nederland biedt het stichtingsbestuur, samen met onze ambassadeurs, ondersteuning en werkt hard aan de naamsbekendheid en fondsenwerving.

   Contact informatie


     Arusha Community Support

     info@arusha-community.com


     Stichting Arusha Community Support

     Bankrekening: NL 16 RABO 0142 5973 33

     KvK nummer: 59371005

     ANBI RSIN: 853445680

Ambassadeurs

Leonie Seine

Vrijwilliger april 2014

Marije Wijnia (Emma)

Voorzitter

In mei 2013 kwam Marije voor het eerst in Tanzania. Ze werkte op een school als vrijwilliger. Ook bezochten ze diverse families thuis om te kijken hoe ze hen konden helpen. Deze ervaring maakte een diepe indruk op haar. In augustus ging Marije terug naar Tanzania om zelf een project op te zetten. Sindsdien verblijft ze in Tanzania. Marije is nauw betrokken bij veel families en kinderen. Ze beoordeelt en coördineert alle hulpvragen en doet tevens een stukje nazorg en controle. Ze is ongeveer twee keer per jaar in Nederland om samen met de andere leden van de stichting de voortgang en nieuwe plannen te bespreken.

Minkie Brandsma

Secretaris

Rond Kerst 2013 stond er in de Leeuwarder Courant een artikel over de ervaringen van Marije Wijnia in Afrika. De titel was 'Gegrepen door Afrika'.  Minkie werd gegrepen door dit artikel en was al gauw sponsor van de kinderen Alice en Ibra. Minkie wilde de kinderen en hun moeder graag leren kennen en ze ging in juli 2014 een maand naar Arusha. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling, namelijk vrijwilligerswerk doen in Afrika. Minkie raakte steeds meer betrokken bij het werk van de stichting. Deze ervaringen hebben een enorme indruk op haar  gemaakt en sindsdien voelt Minkie zich sterk verbonden met deze (vaak) moeders en kinderen. Ze  draagt graag een steentje bij aan het bouwen aan een 'betere wereld' door deel uit te maken van het bestuur van de Stichting.

Anja Lemmens

Penningmeester


Sharon Janssen

Vrijwilliger juli 2013

Scarlett

Vrijwilliger juli 2015

Helping the vulnerable families &

children of Tanzania

Wat we doen

  •  Stimuleren van onderwijs
  • Hulp bij Income generating
  • Voorzien in eerste levensbehoeften

Donaties

We ontvangen geen financiële steun van de overheid. We zijn afhankelijk van donaties en giften. Wilt u ons steunen?

U kunt uw bijdrage overmaken op:

St. The Arusha Community Center

NL  16 RABO 0142 5973 33

Stichting The Arusha Community Support - info@arusha-community.com - Bank: NL 16 RABO 0142 5973 33 - KVK 59371005